Олимпик (Лион) продължава без грешка в домакинските си мачове от началото на сезона. В среща от 5 кръг на Лига 1 “хлапетата” се наложиха с 2:0 над Аячо и излязоха начело на класирането. Деян Ловрен и Лисандро Лопес бяха точни за успеха, а Олимпик няма загуба от старта на шампионата.
 
Домакините имаха предимство от началото на мача и още в петата минута вратарят на Аячо Гийермо Очоа спаси удар от вале на Клеман Грение. 20-минути по-късно гостите вече бяха догонващи в резултата. Очоа се размина с центриране от корнер и Ловрен прати топката в празната врата.
 
Бафетимби Гомис стреля покрай дясната греда докато Олимпик (Лион) опитваше да стигне до втори гол. Малко по-късно френският национал направи нов пропуск. Аячо почти не създаде проблеми за домакините, но точно преди почивката Мухамадо Дабо изчисти удар на Реми Веркутър от голлинията на “хлапетата”.
 
Олимпик (Лион) продължи натиска си през второто полувреме и Очоа с мъка изби удар на Рикардо Фати, който беше насочен към горния ъгъл. Вратарят на Аячо се предаде за втори път четвърт час преди края. Джими Бриан проби отдясно, подаде към Стед Малбранк, който продължи към Лопес и аржентинецът прати топката в мрежата.
 
Домакините можеха да стигнат до трети гол девет минути преди края, но Очоа изби над вратата удар на Бриан от воле. Успехът изкачи Олимпик (Лион) на първо място в класирането с 13 точки. Олимпик (Марсилия) има точка по-малко и може да си върне първото място ако победи Нанси като гост.

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 5 КРЪГ
От петък:
ПСЖ – Тулуза 2:0
Реймс – Монпелие 3:1

От събота:
Троа – Лил 1:1
Сент Етиен – Сошо 0:1
Евиан – Бастия 3:0
Ница – Брест 4:2
Валансиен – Бордо 0:0

В неделя

Рен – Лориен 1:2
Олимпик (Лион) – Аячо 2:0
22:00 часа: Нанси – Олимпик (Марсилия)

КЛАСИРАНЕ:
1.Олимпик (Марсилия) 12 точки, 2.Лориен 11, 3.Олимпик (Лион) 10, 4.ПСЖ 9, 5.Бордо 9 и др.