Олимпик (Лион) затвърди статуса си на най-добрия женски футболен отбор в Европа, след като защити титлата с в Шампионската лига след успех с 2:0 над Франкфурт. Срещата се игра на мюнхенския “Олимиащадион” пред рекордните за женския турнир 50 212 зрители.
 
И двете попадения в мача паднаха преди почивката. Южени льо Сомер откри резултата за французойките в 15-ата минута от дузпа, а Камий Абили удвои в 28-ата, когато от 30 метра прехвърли излязлата напред вратарка Дезире Шуман.
 
Мелани Берингер пропусна най-чистото положение за Франкфурт в края на първото полувреме, когато беше изведена сама срещу Сара Бухади, но би в тялото на вратарката. Франкфурт натисна през втората част, но не успя да стигне до гол. При един корнер капитанката на Олимпик (Лион) Соня Бомпастор изчисти от голлинията.
 
За тима от Лион това е втора поредна победа на финал в Шампионската лига срещу германски отбор, след като преди година французойките се наложиха над Турбине (Потстдам) на “Крейвън Котидж” в Лондон. Олимпик ще опита да защити титлата си на финала в Лондон и догодина, докато Франкфурт едва ли ще има този шанс, тъй като заема четвърто място в Женската Бундеслига.