Олимпик (Марсилия) не успя да притисне Бордо и Монпелие преди сблъсъкът между двата тима за първото място в класирането по-късно тази вечер. В мач от 27 кръг на френската Лига 1 Олимпик направи 1:1 с Лориен на “Стад Велодром”.

След като пропусна няколко удобни положение, тимът от Марсилия откри резултата в 42-ата минута, когато голмайсторът на първенството Мамаду Нианг реализира 15-ия си гол за сезона. Той засече центриране на Лоран Бонар.

В 64-ата минута гостите стигнаха до изравнителен гол, когато 25-годишният защитник Лоран Косиелни засече с глава центриране на Марама Ваируа от фаул. Вратарят на Олимпик Стив Манданда отклони топката към гредата, но Косиелни бе точен при добавката.

Марсилци упражниха натиск до края на мача, но вратарят на Лориен Фабиен Одиар се оказа непробиваем и спря всичките им опити да стигнат до нов гол.

При победа Олимпик (Марсилия) имаше шанс да се изравни с шампиона Бордо и Монпелие на върха на класирането, но сега остана четвърти с 49 точки. Трети с 50 т. е Олимпик (Лион), който вчера направи 0:0 с Булон и пропусна възможността да оглави таблицата за първи път от октомври насам./БЛИЦ

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 27 КРЪГ
От 6 март (събота)

Оксер – Валансиен 1:0
Булон – Олимпик (Лион) 0:0
Ланс – ПСЖ 1:1
Ница – Нанси 2:3
Рен – Монако 1:0
Сошо – Тулуза 1:0
Сент Етиен – Лил 1:1
От 7 март (неделя)
Гренобъл – Льо Ман 1:1
Олимпик (Марсилия) – Лориен 1:1

ПРЕДСТОЯЩИ
На 7 март (неделя): Бордо – Монпелие

КЛАСИРАНЕ: 1.БОРДО 51, 2.Монпелие 51, 3.Олимпик (Лион) 50, 4.Олимпик (Марсилия) 49, 5.Лил 48 и др.