Френският шампион Олимпик (Марсилия) има намерение да заведе съдебно дело срещу халфа на Манчестър Сити Найджъл де Йонг, който счупи крака на Хатем бен Арфа от Нюкасъл.
 
Френският халф бе преотстъпен от средиземноморския клуб на “свраките” до края на сезона. Сега обаче Бен Арфа ще бъде извън игра до изтичането на наема му, след като Де Йонг счупи и двете му кости на прасеца на левия крак. Това стана при победата на "гражданите" с 2:1 през миналия уикенд.
 
“Ще заведем дело срещу Де Йонг. Трябва да изчистим европейския футбол от подобни деяния. Това със сигурност бе ненужен фаул. Холандецът влезе прекалено остро в единоборството. Бен Арфа поиска помощ от нашия медицински щаб и ние ще направим всичко възможно, за да му помогнем”, заяви президентът на Олимпик (Марсилия) Жан-Клод Дасиер.
 
Найджъл де Йонг не бе наказан за провинението си от Висшата лига, но пък получи подобна санкция от националния си отбор. Той бе изваден от състава на “лалетата” за европейските квалификации с Молдова и Швеция./БЛИЦ