Олимпийската шампионка и фенка на Шефилд Юнайтед Джесика Енис обяви, че клубът ще направи грешка с евентуалното подписване на нов договор с осъдения за изнасилване Чед Евънс.
 
„Остриетата“ преди дни обявиха, че ще позволят на бившия национал на Уелс да тренира с отбора, след като изтърпя половината от петгодишната си присъда. Решението предизвика негативни коментари не само от страна на феновете, но и от спонсорите.
 
Въпреки че мениджърът на тима Найджъл Клъф заяви, че за момента няма изгледи да бъде подписан договор с Евънс, Джесика Енис се възпротиви на подобен ход. Тя дори обяви, че ще поиска Шефилд Юнайтед да махне табела с нейното име от трибуните на „Брамал Лейн“, ако изнасилвачът бъде върнат в клуба.
 
„За мен ролята на модел на подражание за младите хора е голяма част. В тази връзка не искам името ми да бъде свързвано с човек, който е осъден за подобно престъпление. Ако Евънс бъде върнат, искам да махнат табелката с името ми от стадиона“, заяви лекоатлетката.
 
Чед Евънс прекара в затвора 2,5 години, след като през април 2012 г. беше признат за виновен за изнасилването на 19-годишна девойка в хотелска стая в Рил.