Олимпийският вицешампион по футбол и бивш нигерийски национал Айзък Промис почина на 31-годишна възраст. Тялото на нападателя е открито в апартамента му в Остин (щат Тексас), обявиха от американската полиция.

Промис беше футболист на Остин Болд и в събота трябваше да изиграе последния си мач за сезона за отбора. Според информациите нигериецът е колабирал в личния си фитнес салон в сряда. Няма информация за причините за кончината му. Предполага се, че става дума за сърдечен удар. Полицията не подозира насилствена смърт.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„По-голяма загуба за един отбор от тази на електронното табло е единствено смъртта на съотборник. От името на Остин Болд искам да пожелая много сила на съпругата, децата и семейството на Айзък Промис“, обяви Боби Епстийн от ръководството на футболния клуб.

Айзък е бивш капитан на олимпийския национален отбор на Нигерия, който през 2008 г. спечели сребърните медали в Пекин, след като на финала на олимпийските игри загуби с 0:1 от Аржентина с Лионел Меси. Нападателят имаше три мача и един гол за националния отбор на Нигерия.

В периода 2005-17 година Промис Айзък прави кариера в Турция и играе за Генчлербирлиги, Трабзонспор, Манисаспор, Анталияспор, Балъкшехирспор, Карабюкспор и Гиресунспор. Играл е за саудитския Ал Ахли (Джеда). През 2018 г. нападателят започна кариера в САЩ, където първо игра за Джорджия Ревълюшън, а от началото на тази година стана част от Остин Болд.