В дербито на Милано, което беше част от 24-ия кръг на Серия А Милан победи Интер с 2:1, след като губеше с 0:1. В герой за "росонерите" се превърна Оливие Жиру, който нанесе два кинжални удара във вратата на съперника в рамките на 4 минути. За Интер резултата откри Перишич. Това е втора загуба на "нерадзурите" от старта на сезона.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След този успех Милан се приближи само на 1 точка зад градския съперник. "Росонерите" са с 52, а Интер са с 53.

В 26-ата минута на мача Николо Барела получи отличен пас и стреля опасно, но топката мина встрани от лявата греда. Милан отвърна с удар от далечна дистанция дело на Сандро Тонали, но Ханданович спаси страхотно.

Лаутаро Мартинес стреля от далечно разстояние, но вратарят на Милан спаси удара в 38-ата минута на срещата.

Иван Перишич даде аванс на тима си с отличен удар пратил топката в долния десен ъгъл и неспасяемо за вратаря.

В 50-ата минута отново Тонали пробва мерника си, отново неточно.  Николо Барела стреля по посока вратата на Милан в 62-ата минута, но ударът му беше блокиран от бранител.

Оливие Жиру изравни резултата, след като в 75-ата минута от малкото наказателно поле матира Ханданович.  Само четири минути по-късно французинът отново покоси градския съперник и изведе "росонерите" напред в резултата. 

В крайна сметка Милан спечели дербито. В добавеното време на двубоя Тео Ернандес от Милан получи директен червен картон за грубо влизане.