Английската футболна асоциация няма да накаже капитана на Арсенал Сеск Фабрегас за плюнката, която го обвиняват, че е пратил в лицето на помощник треньора на Хъл Сити Брайън Хортън. На 17 март след двубой между двата тима за ФА Къп играчите и треньорът на Хъл Сити обвиниха испанеца, че е наплюл един от асистентите му. Независима дисциплинарна комисия обаче е снела обвиненията срещу Фабрегас поради липса на убедителни доказателства.

Местните медии разкриват, че Фабрегас е бил официално оневинен още преди една седмица, но шефовете на ФА искали решението да бъде запазено в тайна до приключване на първенството. Твърденията на Хъл Сити, че 22-годишният Фабрегас е наплюл Хортън в тунела бяха подкрепени със свидетелските показания на мениджъра Фил Браун и другите членове на неговия щаб.

Самият футболист винаги е бил уверен, че ще бъде оневинен. „Категорично отричам да съм плюл по помощник-треньора им. Не мога да разбера защо от Хъл Сити отправят подобни обвинения срещу мен", коментира тогава Фабрегас, който изгледа мача от трибуните, тъй като лекуваше контузия./БЛИЦ