Сериозна закана направи селекционерът на Северна Ирландия Мартин О'Нийл. Той предупреди, че тимът му не отива просто, за да участва на финалите, а целта е излизане от групите. Селекционерът не пропусна да отбележи, че ирландците редовно поднасят изненади на големите футболни форуми.

"Целта ни е да преодолеем групата и не мисля, че тя се различава от тази на останалите отбори от по-малки футболни нации. Сигурен съм, че албанците, исландците и останалите ще имат абсолютно същите цели. Не сме просто, за да участваме. В трудна група сме, но и преди сме виждали как малките могат да надскачат ръста си. Ще има изненади и се надявам ние да направим една от тях", каза О, Нийл

"Самото ни класиране на Евро 2016 предизвика еуфория. Аз вече съм на години и знам много добре какво се случи през 1982-а и 1986-а, но в крайна сметка, хората на възраст под 40 нямат спомени. Има цяла нова генерация, която не е имала шанс да гледа Северна Ирландия на голямо първенство. Всички говорят именно за него", добави той.

"Бихме Русия, бяхме равни с Португалия, а сега сме първи в групата ни. Това ни задължава да се раздадем в трите мача от груповата фаза на европейското първенство. Сигурен съм, че ако наберем инерция и си повярваме, можем да бъдем успешни", завърши селекционерът.

Северна Ирландия е в Група "С", където са още отборите на Германия, Украйна и Полша.