Онсе Калдас от Колумбия и мексиканците от Чиапас се класираха за 1/8-финалите в Копа Либертадорес – най-престижния клубен турнир в Южна Америка.

Въпреки че е измъчван от множество финансови проблеми Онсе Калдас успя да победи като гост перуанския Сан Мартин с 2:0 в директен сблъсък за второто място в Група 1. Воденият от Хуан Карлос Осорио тим откри резултата в 16-та минута чрез Васон Рентейра, който засече подаване от фланга на Дейро Морено. Второто попадение реализира Клаудио Мирабахе в 74-та минута. Домакините от Санм Мартин завършиха срещата с двама играчи по-малко на терена, след като в 80-ата минута бе изгонен Адан Балбин, а в добавеното време червения цвят на картона видя и Орландо Контрерас. В другата среща от тази група лидерът в класирането Либертад се наложи без проблеми с 2:0 над Сан Луис (Мексико) с голове на Хорхе Гонсалес в 10-та минута и на Николас Павлович в 16-та минута.

В група 6 актуалният победител Интернасионал (Бразилия) победи Емелек (Еквадор) с 2:0 и по този начин класира за втория кръг дебютантите от Мексико - Чиапас. Емелек се нуждаеше минимум от точка и в същото време поражение за Чиапас в Боливия при гостуването на Уилстерман. Интернасионал поведе в 51-ата минута с гол на Рафаел Собиш, а 6 минути преди края след контраатака Леандро Дамиао довърши еквадорците за крайното 2:0. При това положение успехът на Уилстерман над Чиапас с 2:1 нямаше отношение за крайното класиране и така мексиканците продължават към 1/8-финалите на надпреварата. /БЛИЦ