Бившият вратар на Арсенал Мануел Алмуния обяви края на кариерата си, след като при медицински преглед му беше открит сърдечен проблем.
 
37-годишният испанец трябваше да премине в елитния италиански Каляри със свободен трансфер, след като през последните два сезона беше част от Уотфорд.
 
Медицинският преглед в сардинския клуб е показал, че вратарят, който има 175 мача за Арсенал, страда от тежък генетичен сърдечен проблем.
 
Оказало се, че Алмуния има хипертрофична кардиомиопатия – заболяване на сърцето, което при усложнения може да доведе до внезапна смърт.
 
Испанецът започна кариерата си в Осасуна през 1999 г., а през 2004 г. беше привлечен в Арсенал от Селта. Мануел Алмуния замени Йенс Леман на финала на Шампионската лига през 2006 г., след като германецът получи червен картон през първото полувреме на мача с Барселона, загубен от Арсенал с 1:2.
 
Алмуния игра за „артилеристите“ до 2012 г., като през есента на 2011 г. беше преотстъпен на Уест Хям за един месец. В последните два сезона той записа 81 мача за Уотфорд.