Опашкарят Венецуела записа убедителна домакинска победа с 4:1 над Боливия и така нанесе сериозен удар по шансовете на съперника за класиране на Мондиал 2022.

Нападателят на Евертън Саломон Рондон вкара хеттрик за успеха. С головете си в 25-ата и 35-ата минути той даде добър аванс на тима си, но Бруно Миранда намали изоставането на гостите с попадение в 38-ата минута.

Дарвин Мачис възстанови преднината на Венецуела от два гола, след като се разписа 10 минути след почивката. В 60-ата минута Боливия остана с намален състав заради червения картон на Леоел Хустиниано. Седем минути по-късно Рондон оформи хеттрика си.

Въпреки победата си Венецуела остава на последното място в класирането в квалификационната група в Зона Южна Америка с актив от 10 точки. Боливия е на осмо място с 15 точки, на четири точки от петата позиция, която дава право на участие на бараж за Мондиал 2022. Първите четири тима се класират директно.

В другия мач от програмата Перу взе ценна победа с 1:0 като гост на Колумбия. Домакините бяха по-добрият отбор на терена, но загубиха с гол на Едисон Флорес в 85-ата минута. Попадението дойде от една от малките възможности за „инките“.

Перу изпревари Колумбия в класирането на групата и излезе на четвърто място във временното класиране с 20 точки. Колумбия пък остава на 6-ата позиция със 17 точки, на две зад петия Уругвай.