Президентът на Галатасарай Юнал Айсал и генералният директор на OpelТурция Ошан Кеклик подписаха споразумение, което прави турския клуб отбор на Opel. Допълнително към това, че е техен автомобилен партньор, Opel също така ще има възможност да осъществи множество рекламни дейности с Галатасарай.
 
По този начин Opelподдържа фокуса си върху футбола чрез марковата си комуникация и разширяване на своето международно присъствие в тази област. Партньорството с Галатасарай Истанбул, което се случва след сключеното споразумение с Фейенорд Ротердам – един от водещите холандски отбори, е следващият елемент в изграждането на стратегията на марката.
 
Др. Томас Седран, вицепрезидент на Opel, отговорен за операциите, бизнес развитието и стратегиите, сподели: “Opelи футболът си пасват отлично. Тази връзка представя стойностите на марката като динамика, постижения и страст. Галатасарай Истанбул е важна част от това, особено на фона на растящите пазари в Източна Европа. Това няма да бъде последната стъпка, която предприемаме, за да подсилим връзката между Opelи футбола.”
 
Президентът на клуба Юнал Айсал добави: “Галатасарай и Opelсподелят множество общи ценности и имат богато наследство. Щастливи сме да бъдем страна в това професионално съдружие и с нетърпение очакваме много общи успехи.”
 
Преди подписването на договора с Галатасарай британската сестринска марка на Opel, Vauxhall, вече направи партньорство с националните отбори на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. В Германската шампионска лига Opel е партньор на Боруся Дортмунд, Фортуна Дюселдорф, Байер 04 Леверкузен, ФК Фрайбург и FSVМайнц 05.