Семейството на легендарния сръбски футболист Драган Стойкович – Пикси преживя ужасен инцидент. Неизвестен извършител хвърли ръчна граната в двора на къщата в Ниш. Домът се намира в крайния квартал "Пасия поляна" (кучешка поляна) на около три километра от Ниш. За щастие няма пострадали, въпреки че в дома е била майката на Пикси – Десанка. Случаят е станал в четвъртък към 21,15 часа. Стойкович в момента е треньор на японския Нагоя, с който стана шампион през миналия сезон.

“Не искам да обвинявам никого предварително. Малко е да се каже, че съм шокиран от това, което се е случило. Сега е ред на полицията да стигне до истината, защото това е в интерес на всички и особено в мой интерес. Най-много се притеснявам за майка ми, която е била в къщата по време на инцидента”, коментира Пикси.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич каза, че се провежда разследване и засега няма повече информация във връзка с нападението.

“Аз съм в постоянен контакт с Драган и той е много загрижен за мен. Вече поискахме защита от полицията, но все още нямаме повече подробности за случилото се”, коментира майката на бившия футболист.

Драган Стойкович беше президент на Цървена Звезда в периода 2005-2007 година и имаше бурни отношения със запалянковците на тима заради разпродажба на част от тогавашните звезди. През януари тази година Стойкович беше обиждан и изгонен от клубното кафене на стадион "Маракана" от привърженици на Звезда. Пикси е един от най-добрите футболисти на бивша Югославия. Той е звезда на Цървена звезда в периода 1986-1990 година, а след това премина в Олимпик Марсилия, с който печели Шампионската лига през 1993 година. През 2001 година е избран за президент на сръбския футболен съюз за един мандат, а през 2005-а поема управлението на “звездашите”. През 2008 година заминава за Япония и от тогава е треньор на Нагоя Грампус./БЛИЦ