Германският футболен рефер Бабак Рафати наруши мълчанието за причините, довели до опита му за самоубийство през ноември. Както е известно, съдията направи опит да си пререже вените часове преди мача от Бундеслигата между Кьолн и Майнц.
 
На 19 ноември 41-годишният Рафати беше намерен в банята на хотелската си стая от своя асистент. След това арбитърът беше подложен на лечение от депресия и въпреки че вече е възстановен, той още не ръководи мачове от Бундеслигата.
 
“Вече съм напълно здрав. Ситуацията, в която бях изпаднал беше безнадеждна. Добре е, че получих помощ навреме. Това беше знак от съдбата. Радвам се, че оцелях”, заяви Рафати 151 дни след опита за самоубийство.
 
Реферът, който е от иранско потекло, разкри, че планира триседмична ваканция в Азия с приятелката си. Той допълни, че продължава да се среща със специалист по лечение на депресия.
 
Бабак Рафати обяви, че все още не е решил кога ще се върне на работа в банката, но със сигурност ще се ожени за приятелката си до края на годината.
 
Рафати има шестгодишен опит като съдия в Бундеслигата. Той е ръководил 84 мача в германския елит и беше международен рефер между 2008 и 2011 г.