Тази вечер на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон в Лисабон ще се изиграе вторият 1/4-финален двубой от Шампиоската лига. Един срещу друг се изправят Атлетико (Мадрид) и РБ Лайпциг, а победителят ще бъде определен в един мач. 

Испанците се водят фаворит в двубоя и има голям опит в турнира. Това е пети четвъртфинал на тима на Диего Симеоне за последните седем сезона, докато Лайпциг за пръв път достига тази фаза. "Дюшекчиите" са в в страхотна серия от 18 мача без загуба. Мадридчани никога досега не са отпадали на директни елиминации от германци в Шампионската лига, а единственият провал е на финала през 1974-а година, когато губят от Байерн.

Германците обаче показват хладнокръвие, добър футбол и спечелиха своята група "G", а след това отстраниха миналогодишния финалист Тотнъм.

Големият отсъстващ за тима на Юлиан Нагелсман ще бъде зведата Тимо Вернер, който бе продаден на Челси. Марсел Халстенберг пък има проблем в гърба в последните дни и не е ясно доколко е готов за двубоя.

В Атлетико ще липсват Ахел Корея и Шиме Върсалко, които дадоха положителен тест за COVID-19. Двамата са поставени под карантина.

РБ ЛАЙПЦИГ - АТЛЕТИКО МАДРИД
22:00 часа, ст. "Жозе Алваладе", Лисабон
Пряко по bTV action

Вероятни състави:
ЛАЙПЦИГ: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Мукиеле, Лаймер, Забитцер, Анхелиньо, Нкунку, Олмо, Шик
АТЛЕТИКО: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Лоди, Йоренте, Партей, Саул, Коке, Феликс, Коста
 
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)