Председателят на Асоциацията на съдиите по футбол в България Стефан Орманджиев влезе в ролята на оценител на шведския милионер Йонас Ериксон. Това стана на двубоя от Лига Европа Аякс (Амстердам) – Легия (Варшава) (1:0), на който бившият ни международен рефер бе съдийски наблюдател, пише bgrefee.org.

През 2009 година Eриксон продава своя 15-процентов дял от шведска телевизионна компания, в която е акционер и получава малко над 6 милиона паунда. В разговор с Орманджиев 40-годишният шведски арбитър споделил, че обича да ходи с една и съща бригада на мачове от Шампионска лига и Лига Европа. Според него представянето в голяма степен зависи от екипа – когато съдиите се познават добре, те взаимно се допълват.

„Добрата работа в екип на шведската бригада е доказателство, че съм бил на прав път още преди 15 години, когато като председател на Съдийската комисия въведох постоянните съдийски тройки. За съжаление този експеримент не се утвърди. Доволен съм, че сега топрефер като Ериксон споделя моето мнение. Според мен ще е добре за футбола, ако още тази пролет се въведат тройки за дерби мачовете у нас“, добави Орманджиев пред bgreferee.