Осасуна победи с 2:1 Атлетик (Билбао) в мач от 27-ия кръг на Примера дивисион. Домакините спечелиха и временната битка за местата, даващи право на евроучастие в следващия сезон. След успеха Осасуна е на 6-о място с 38 точки, колкото има петият Леванте. Атлетик (Билбао) остана на седма позиция с 37 точки. През миналата седмица баските поднесоха голямата бомба и победиха Манчестър Юнайтед насред “Олд Трафорд” с 3:2 в първи осминафинал на Лига Европа. Срещу Осасуна обаче възпитаниците на Марсело Биелса не изглеждаха добре и логично загубиха.

Осасуна излезе напред в резултата още в 9-ата минута. След центриране в наказателното поле защитникът на гостите от Билбао Андер Итураспе игра нескопосано с глава и прати топката в собствената си врата. Няколко минути след това след удар на Оскар де Маркос топката срещна гредата зад вратаря на Осасуна. В 31-ата минута домакините забиха втори гол. Раул Гарсия с глава засече центриране на Пачи Пунял.

На полувремето в игра за гостите от Билбао влезе Фернандо Йоренте, но той успя да върне само едно попадение. В 55-ата минута нападателят вкара красив гол, след като от малък ъгъл прати топката в напречната греда и след това в мрежата на домакините./БЛИЦ