Барселона ще трябва да играе двубоя си от 14 кръг с Осасуна днес, както бе според предварителната програма. Според интернет изданието на в. “Ас” клубът от Памплона е отказал да отложи мача за утре.
 
Решението за отлагането на двубоя за утре бе взето от Испанска федерация. То обаче не бе одобрено от Футболната лига, след като Осасуна отказа да играе в неделя.
 
Каталунците не успяха за заминат за двубоя заради стачката на авиодиспечерите в Испания. Днес по обед шампионите на Испания не бяха тръгнали на път.
 
Сега те трябва да се придвижват изключително бързо. Каталунците са заминали в 17:00 часа с влак за Сарагоса, а оттам ще стигнат до Памплона с автобус.
 
Двубоят трябва да се играе от 21:00 часа и по правилник ако Барса не е на стадион “Рейно де Навара” до 21:30 часа, “блаугранас” ще получат служебна загуба.
 
Надеждата на Барселона е все пак да бъде взето компромисно решение и срещата да бъде отложена за по-късен час днес. Има вероятност двубоят да бъде пренасрочен за 23:00 часа. Осасуна е отказал предложението срещата да се играе на 15 декември./БЛИЦ