Осасуна стана вторият сигурен изпадащ от Примера дивисион през този сезон, след като вчера с подобна съдба се сдоби Гранада. Тимът от Памплона имаше шанс да запази надеждите си за оцеляване в днешния мач от 35 кръг срещу Депортиво (Ла Коруня). За целта обаче беше нужна задължителна победа за домакините, но те стигнаха само до 2:2.

Джон Мондрагон даде аванс на Осасуна в четвъртата минута на мача, когато при разбъркване в наказателното поле се оказа на правилното място и с воле прати топката във вратата. Четвърт час по-късно Гилерме изравни. Той беше точен с глава, след като при центриране на Хуанфран отдясно се оказа непокрит на далечната греда.

В 70-ата минута Гилерме вкара втория си гол в мача. Той изпревари вратаря на домакините след игра с глава на Албентоса при центриране от корнер. Осем минути по-късно друг ъглов удар Хуанфран си вкара автогол, но това не беше достатъчно за домакините.

Така с 19 точки Осасуна остана на последно място в класирането, на 11 зад зоната на спасението, а до края на сезона остават три кръга. Депортиво (Ла Коруня) е 18-и с 32 точки, но на осем пред Спортинг (Хихон), който е точно под чертата.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН