ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!
Нидерландският нападател на руския Урал - Рай Влут, получи ефективна присъда от 2,5 г. затвор, съобщава Дъ Телеграф. Съдът в Харлем се произнесе по инцидент от 2021 г., когато той играеше за Хераклес.

Тогава автомобил, управляван от футболиста, удря кола, в която са пътували мъж, жена и две деца. В резултат на катастрофата 4-годишно момченце е пострадало тежко и е починало в болницата.

Наложеното от съда наказание лишаване от свобода е по-малко с 1 година от изискването на прокурора по делото. Влут е пътувал със свой приятел.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Тестът на 27-годишния Влут показал наличие на 1,18 промила в кръвта, което е повече от два пъти над допустимото.  Освен това той карал със скорост 193 км/ч. Това е и причината да отнемат шофьорската му книжка за 4 години.

 Първоначално вината за инцидента е поел приятелят на Влут, който се представил за шофьора. Футболистът обаче решил да каже истината, когато научил за трагичните последици от инцидента.

 Неговият адвокат Ерик Томас не се нае да каже дали присъдата ще бъде обжалвана. Това могат да направят и родителите на починалото дете. Когато обаче съдът се произнесе окончателно, Вут ще получи обаждане да се яви в затвора и да излежи присъдата си в Нидерландия.