Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Близкият приятел на Димитър Бербатов Патрис Евра е осъден на 12 месеца условно с изпитателен срок от две години, съобщава „Паризиен“. 43-годишният бивш френски национал е признат за виновен по обвинение за изоставяне на семейството си и просрочване на изплащане на издръжка в сериозен размер.

Адвокат Натали Дюбоа, грижеща се за интересите на Сандра Евра – бившата съпруга на бившия футболист на Манчестър Юнайтед, обяви, че Патрис е просрочил изплащането на алименти в размер на 969 000 евро.

„Надявам се, че след това съдебно решение Патрис Евра най-накрая ще разбере, че той не е над закона и може да изостави съпругата и децата си внезапно“, заяви Дюбоа.

От съдебното решение става ясно, че в периода 1 май 2021 – 28 септември 2023 г. Патрис Евра не е плащал за издръжката сина си (в момента 19-годишен) и дъщеря си (в момента на 10 г.).

Присъдата на Евра е издадена от наказателния съд в Нантер. Той трябва да плати допълнително 4000 евро морални щети и 2000 евро съдебни разноски. Адвокатите на бившия ляв бек моментално са обжалвали.

„Моят клиент обжалва, тъй като е предоставил на съпругата си апартамент и къща с басейн в южната част на Франция, както и сума в размер на 2 милиона евро за ежедневни разходи. Тези пари тя отказва да върне и са причината за съдебното дело“, коментира адвокатът на Патрис Евра Жером Бурсикан.

Бившият френски футболист е женен за съпругата си Сандра от 2007 г., а процедура за развод беше стартирана през 2020 г. Това бяха разпространени снимки от интимна целувка между Патрис и датския модел Марго Александра.

Съдебните дела по развода все още не са приключили, но бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Ювентус в момента живее в Дубай с датчанката, от която има две деца.