Селекционерът на румънския национален отбор по футбол Виктор Пицурка бе осъден условно на една година затвор. Причина за това стана участието му в корупционния скандал със собственика на Стяуа (Букурещ) Джиджи Бекали.

Заради тази афера, наречена "аферата с куфарите", Бекали бе осъден по друг случай, на три години затвор - ефективна присъда, за това, че е предлагал подкуп на Университатя (Клуж) през 2008 година за уреждане на мач. Пицурка бе обвинен, че е помагал на боса.

Джиджи Бекали бе обвинен, че е предложил 1,7 милиона евро на играчите от Университатя (Клуж), тоест по 100 000 евро на "калпак", за да победят ЧФР Клуж в мача от 34-тия кръг на румънската Лига 1 през 2008 година. Парите са били транспортирани от друг член на ръководството на Стяуа по онова време - Теле Спонте, който пък получи присъда от две години затвор - условно. За сега не е ясно, какво ще е бъдещето на най-успешния румънски футболен клуб Стяуа, който до момента се финансираше и управляваше еднолично от Джиджи Бекали. Появиха се дори слухове, че отбора може да се разпадне.