Собственикът на румънския гранд Стяуа Джиджи Бекали беше осъден на 3 години условно заради незаконно задържане на трима души.
 
В ранните часове на 27 януари 2009 г. в полицията е получено обаждане от свидетел, който и видял група хора да вкарват трима души в багажника на черен автомобил “Мерцедес”, собственост на Бекали.
 
Според полицейския доклад тримата за откарани в къща, разположена в покрайнините на Букурещ, където са държани насила в продължение на три часа. Те са били обвинени, че са откраднали “Мерцедес” на боса на Стяуа.
 
Бекали, ексцентричен бивш пастир, има репутацията на човек, който говори каквото мисли и често дарява пари за православни църкви и приюти за бедни.
 
През декември 54-годишният Бекали беше избран в парламента от квотата на лявата партия Социал-либерален съюз. Това предизвика критики от няколко организации за защита на правата на човека, тъй като собственикът на Стяуа е отявлен противник на гейовете и малцинствата. За момента не е ясно дали той ще остане в парламента след произнасянето на присъдата.
 
Бекали беше член на Европейския парламент от 2009 г., но отстъпи мястото си, за да влезе в румънското народно събрание. В специално интервю за телевизионния канал RTV той днес заяви, че Румъния вече не е сигурно място и мисли да напусне страната заедно със семейството си.
 
Стяуа, европейски клубен шампион за 1986 г., гостува на Аякс в четвъртък в първи 1/16-финал от Лига Европа. След 19 изиграни кръга тимът заема първо място в класирането на румънското първенство с 47 точки, 10 повече от втория Астра.