Тази вечер от 22:00 часа Ювентус и Атлетико (Мадрид) излизат в битка от груповата фаза на Шампионската лига.

За мнозина в Испания обаче големият двубой е Кристиано Роналдо срещу испанската отбрана, на която няколко години бележеше гол след гол като играч на градския съперник Реал.

Португалецът безспорно е сред най-мразените в "червено-бялата" част на Мадрид, а за това има не една и две, а цели 8 причини, които колегите от "Ел Мундо Депортиво" разкриват днес.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

1. Атлетико е вторият най-удобен съперник за Роналдо с 25 гола в 33 мача. (Номер 1 е Севиля с 27 допуснати гола)

2. Често им вкарва в Шампионската лига. По гол във финалите през 2014 и 2016 в Лисабон и Милано, както и два хеттрика през 2017 и 2018 година.

3. Постиженията му в Реал. Роналдо се превърна в една от легендите на мадридския гранд заедно с Алфредо ди Стефано, което го прави истински враг на Атлетико.

4. Контузи сериозно Хавиер Манкило в мач за Купата на Краля през 2014 година и никога не му се извини.

5. Бурната му радост след победата с 4:1 на финала на Шампионската лига в Лисабон, когато свали фланелката си и показа мускули пред феновете на Атлетико. Мнозина сметнаха това за пресилено, а той се оправда, че кадрите са били ценни за документалния филм, който тогава са снимали за него.

6. Постоянните му жестове с ръце към феновете на Атлетико. За последно португалецът подразни хората по трибуните на "Уанда Метрополитано" с разпънати пет пръста, колкото са трофеите му в Шампионската лига.

7. "Отборът ми има топки". Прословутият жест, с който отговори на хващането за слабините на треньора на Атлетико Диего Симеоне съвсем вбеси феновете миналата година. Тогава Роналдо имитира сексуален акт срещу ултрасите на съперника, а след това обясни, че е искал да покаже, че отборът му "има топки" и е показал мъжка игра.

8. Закачките му с феновете на Атлетико преди мач. Роналдо често се обръща към феновете на мадридския гранд и предварително се оплаква от нападките им.