Един кръг преди края на мачовете в груповата фаза на Шампионската лига вече има осем отбора, които са си гарантирали участие на 1/8-финалите на турнира. За други е ясно, че със сигурност продължават в евротурнирите и през пролетта, но не се знае дали в Шампионската лига или Лига Европа.
 
Много интересна е ситуацията в Група "D", където Арсенал, Борусия (Дортмунд) и Наполи може да завършат с равни точки. Как ще бъде подредено класирането в този случай, е обяснено ТУК.

Любопитно е положението в Група "В", където Галатасарай и Ювентус ще имат директен спор за място на 1/8-финалите. ФК Копенхаген може да се бори единствено за място на 1/16-финалите на Лига Европа.
 
Класирали се за 1/8-финалите на Шампионската лига: Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид), ПСЖ, Байерн, Манчестър Сити, Челси, Атлетико (Мадрид), Барселона
 
Гарантирали си участие в евротурнирите през пролетта: Байер (Леверкузен), Шахтьор (Донецк), Ювентус, Олимпиакос, Бенфика, Базел, Шалке 04, Арсенал, Борусия (Дортмунд), Наполи, Зенит, Порто, Аякс, Милан
 
С шанс да се класира за евротурнирите през пролетта: Галатасарай

С шанс за място на 1/16-финалите на Лига Европа: ЦСКА (Москва), Виктория (Пилзен), ФК Копенхаген
 
Отпаднали: Реал Сосиедад, Андерлехт, Стяуа, Олимпик (Марсилия), Аустрия (Виена), Селтик