Българският национал Георги Костадинов дебютира в Премиер лигата на Русия. Мечката и Михаил Александров играха за Арсенал (Тула) при нулевото равенство с Динамо (Москва) на старта на новото първенство. Както е известно, това лято Костадинов премина в Арсенал от Макаби (Хайфа). 

Михаил Александров бе титуляр срещу Динамо, докато бившият халф на Левски влезе на смяна в 58-ата минута на домакинската среща. Арсенал не успя да се възползва от численото си предимство, което имаше почти цял мач. Гостите от Москва останаха с човек по-малко още в 7-ата минута, когато беше изгонен ганайският халф Абдул Тетех.

Александров беше сменен в 57-ата минута от Даниел Лосовой и по този начин двамата българи не успяха да се засекат на терена.

Бившата звезда на Левски Жоазиньо беше титуляр за Динамо (Москва). Това лято техничният бразилец премина в тима от руската столица след няколко сезона в Краснодар. 

В друг мач от първия кръг Рубин Казан победи с 2:1 Краснодар у дома. С дубъл за домакините ссе отчете нападателят Сердар Азмун, който вкара в 9-ата и 38-ата минути. Между неговите попадения за гостите вкара Фьодор Смолов в 31-ата.

Грандът Зенит също стартира сезона с успех, след като се наложи с 2:0 над Енисей Красноярск като гост.