Още един български футболист и част от националния отбор, може да заиграе в израелското първенство. Макаби (Тел Авив) - вицешампион от последната година, проявява интерес към нападателя Андрей Гълъбинов, който в момента е свободен агент, информира БТА. Както е известно, преди две седмици с Макаби (Хайфа) се обвърза с напусналия Левски Георги Костадинов.

Гълъбинов игра за последно в Новара в Серия „Б“, където за 31 мача отбеляза 12 попадения. Спортен директор на „жълто-сините“ от Тел Авив е Жорди Кройф, който е амбициран да изведе тима до титлата през новия сезон, след като миналата година останаха след Апоел (Беер Шева).

Високият 190 сантиметра таран е желан и в Серия „А“ от Дженоа и Киево, но Макаби (Тел Авив) се опитва да го изкуши със сериозен бонус при спечелено шампионско отличие. Разговорите между играча и са клуба стартирали в края на юни, след което били прекъснати заради намесата на некоректни мениджъри от Гърция и Кипър, но вече отново вървят гладко.

Макаби (Тел Авив) освободи и две от квотите си за чужденци, след като се раздели с португалеца Рубен Микаел и с бразилеца Рамон, така че този проблем пред сделката отпада.