Португалия може да приеме финалната среща на Шампионската лига за втора поредна година. Възможните домакини са Порто и Лисабон, но Лондон също е силен кандидат.

Според италианския журналист Николо Скиара, на днешното си заседание УЕФА ще обяви, че мачът между Манчестър Сити и Челси на 29 май няма да се проведе в Истанбул.

Причината за това е фактът, че Турция е поставена от Англия с червената листа на държави с повишен риск заради коронавируса. Затова всички английски гражданите, завръщащи се от турска територия, трябва да преминат през десетдневна карантина.

От няколко дни на Острова водят кампания за преместването на мача за титлата в най-силния континентален клубен турнир, за да може феновете спокойно да посетят двубоя. Участие взе дори премиерът Борис Джонсън.

Така Истанбул за втора поредна година ще бъде лишен от домакинството на финала на Шампионската лига заради пандемията. Има информации, че турският мегаполис може да бъде компенсиран и да му бъде дадена организацията на финала през 2023 г., когато за домакин беше определен Мюнхен.