Аржентинският национал Анхел ди Мария от ПСЖ се изказа в доста негативен план за настоящия селекционер на националния отбор на Нидерландия. Според 33-годишния футболист, Луис ван Гаал е най-лошият треньор в кариерата му.

Ди Мария игра под ръководството на Ван Гаал през сезон 2014/15 в Манчестър Юнайтед, където не успя да се наложи.

"Дадоха ми №7 в Манчестър Юнайтед, но проблемът ми там беше треньорът. Ван Гаал е най-лошият треньор в кариерата ми. В един мач вкарах гол и направих асистенция, а на следващия ден Ван Гаал ме критикува и ми показваше само неточните ми пасове. Той не ме харесваше от първия ден, не му харесваше играчите да са по-важни от него", обяви Ди Мария.

Както е известно, Христо Стоичков много отдавна беше заявил, че Луис ван Гаал е много слаб треньор, който в Барселона е унищожил всичко, което преди това е било създадено от Йохан Кройф. Преди година Камата потвърди позицията си и нарече нидерландския специалист „дебил“.

След това думите му бяха потвърдени от бившия бразилски футболист на Манчестър Юнайтед Рафаел да Силва.

"Това е един от най-лошите хора, които съм срещал някога. Истинско лайно. Първия ден, в който ме видя, не ми каза нищо, а на втория ме информира, че не ме харесва и мога да си търся нов отбор. Въпреки това останах, за да се боря за място в отбора, но годината ни заедно се оказа кошмар. Той не се интересува от другите, важно е само неговото мнение", обяви бившият съотборник на Димитър Бербатов в Юнайтед.