Световният и европейски шампион с Испания Давид Вия става поредното голямо футболно име, което ще има собствен отбор. 37-годишният нападател на японски Висел Кобе е водещият инвеститор на групировка, която купа права на участие в USL - второто ниво на футбола в САЩ.

Отборът на Вия ще бъде в нюйоркския квартал „Куинс“ и ще носи името Куинсбъро ФК. Тимът ще стартира участие в шампионата през 2021 година. Другият главен инвеститор в проекта е бизнесменът Джонатан Крейн.

Давид Вия планира да приключи кариерата си до 2021 година, за да се отдаде напълно на собствения си футболен клуб. Той има опит със спорта в САЩ, тъй като в периода 2014-18 играеше за Ню Йорк Сити.

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на Испания (59 попадения) става третото голямо футболно име със собствен отбор в САЩ. Както е известно, проектът на Дейвид Бекъм – Интер Маями, трябва да започне участието си в МЛС през 2020 година. Дидие Дрогба пък е съсобственик на Финикс Райсинг, където през 2018 година приключи футболната си кариера.