Българският национал и бивш защитник на швейцарския шампион Базел Иван Иванов е получил още две оферти. БЛИЦ разбра, че последните предложения към бранителя са от клубове от Хърватия и Полша.

Както е известно, към Иванов има редица отправени оферти, но той не бърза с избора си. Името му беше свързвано с Партизан и Лудогорец, но тези варианти пред Русия отпаднаха. На дневен ред е и предложението от втородивизионния германски Гройтер Фюрт.

Всеки от кандидатите за българина обаче искат първо да се уверят в какво здравословно състояние се намира той. Както е известно, бившият защитник на ЦСКА не е играл футбол на високо ниво почти две години заради тежка контузия в коляното, поради което и контрактът му с Базел беше прекратен предсрочно.

За момента Иван Иванов тренира самостоятелно. В първите дни на новата година той премина обстойни медицински прегледи в базата на Манчестър Сити, смятана за най-модерна в целия спортен свят. Елитни лекари са направили пълен тест за състоянието на българския национал, като е отчетено, че вече е напълно здрав.