Воденият от Стойчо Младенов Кайсар продължава много успешното си представяне в първенството на Казахстан. В мач от четвъртия кръг тимът от Кизилорда загуби първите си точки от началото на сезона, след като направи 1:1 като гост на един от фаворитите в шампионата Кайрат (Алмати).

Жерар Гоху даде аванс на Кайрат още в деветата минута, но Кайсар успя да изравни чрез Максат Байжанов десет минути преди края на първото полувреме.

Така тимът на Стойчо Младенов е на втора позиция с 10 точки, колкото има и лидерът Ордабаси, който е с по-добра голова разлика след успеха си с 2:1 над Окжетпес. Кайрат е четвърти с шест точки.

На трета позиция е Иртиш (Павлодар) със 7 точки. Днес тимът на Димитър Димитров-Херо записа първата си загуба за сезона, след като отстъпи с 1:3 като домакин на Актобе.

Исмаел Фофана откри за Иртиш за 55-ата минута, но гостите обърнаха с попадения на Жуниньо, Кирил Шестаков и Игор Зенкович. Така Актобе събра четири точки и излезе на шесто място в класирането.

Шампионът Астана, където треньор е Станимир Стоилов, утре гостува на Шахтьор (Караганди). Тимът на Мъри е временно на осмо място с четири точки.