Суиндън продължава да се тресе от треньорски оставки. След като преди дни мениджърът Паоло ди Канио напусна, сега това стори и наследникът му Фабрицио Пикарета. Това стана минути след победата на тима като гост над Транмиър с 3:1. С успеха Сунидън оглави класирането в Първа лига, но Пикарета, който бе помощник на Ди Канио, реши да си тръгне.

“Това беше фантастичен мач, но това беше и моят последен мач начело на тима. Напускам и вече няма да съм част от треньорския щаб”, обяви на пресконференцията след мача Пикарета.

“Искам много дебело да подчертая едно нещо – първото място в класирането и успехите на Суиндън си имат име и презиме. И това е Паоло ди Канио. Хората трябва да знаят, че макар и да напусна тима, Паоло е с основна заслуга за победата над Транмиър. До онзи ден с него се готвехме за този мач. Той подходи по най-професионалния начин, въпреки че сега не беше на скамейката. Веднага след мача Паоло ми се обади да честити победата на мен и на момчетата, защото той е щастлив от постигнатия резултат”, продължи Пикарета.

Той призна, че няма никакви планове за бъдещето.

”Нямам представа, какво ще стане утре. Нито със Суиндън, нито с мен. Благодаря на клуба, но аз бях в него главно заради Паоло ди Канио. Ще го последвам където и да отиде, независимо дали е в Лутън или Реал (Мадрид)”, завърши Пикарета.