Нюрнберг получи сериозен удар в битката си за оцеляване в Бундеслигата, след като стана ясно, че Адам Хлоушек няма да може да играе до края на сезона.
 
23-годишният ляв халф-бек получи сериозна контузия през първото полувреме при загубата с 0:1 от Байерн в събота. Хлоушек е със скъсани задни кръстни връзки и разтежение на сухожилие на лявото коляно.
 
Чехът беше привлечен в Нюрнберг през зимния трансферен прозорец и след това игра във всеки един мач на тима. Първо беше използван като ляв бек, но след завръщането в игра на Хавиер Пинола беше преместен като ляв външен халф. През предстоящата седмица Хлоушек ще бъде опериран в Аугсбург.
 
Освен Адам Хлоушек Нюрнберг няма да може да използва в предстощите седмици и Александър Есвайн, който в мача срещу Щутгарт преди седмица получи разтежение на коленни връзки.
 
Нюрнберг е на 12-о място в класирането на Бундеслигата с 31 точки, три повече от Кьолн, който заема 16-а позиция. Последните два отбора изпадат, а 16-ият играе плейоф за оставане в елита с третия от Втора бундеслига.