Италианският национал Пабло Освалдо по всяка вероятност ще подсили Атлетико (Мадрид) от новия сезон. Нападателят ще смени звездата на "дюшекчиите" Радамел Фалкао, който отива в Монако. Представители на Рома и Атлетико проведоха преговори в Рим относно трансфера на 27-годишния Освалдо. Към него имаше интерес и от страна на Анжи, Интер и ПСЖ.

Роденият в Аржентина Освалдо изигра 30 мача в Серия "А" през последния сезон, в които се отличи със 17 гола и 2 асистенции.
Нападателят беше изваден от списъка на националния отбор за мачовете от турнира за Купата на конфедерациите. Причина за това решение на Чезаре Прандели са скандалите, в които тарана се забърка в клубния си тим.

Той бе оставен на резервната скамейка в загубения от “вълците” финал за националната купа срещу Лацио, като се появи в игра в последните минути. Тв камери обаче изловиха как нападателят псува треньора Аурелио Андреацоли. След мача пък демонстративно отказа да си вземе сребърния медал, а за капак продължи атаката си към специалиста и в социалните мрежи.

“Щеше да е по-добре да си беше признал просто, че си некомпетентен... Върви да празнуваш с Лацио...”, написа Освалдо в Туитър.

Поведението му обаче вбеси Прандели, който държи играчите му да спазват определени морални и етични норми, независимо дали са на лагер с националния отбор или с клуба си. За това до второ нареждане Освалдо няма да играе за Италия.