Селекционерът на Мароко Вахид Халилходжич разкритикува Барселона за това, че атакуващият играч на каталунците Абде Езалзузи отказа да се отзове на повиквателната, която дойде от родината му, за да участва в турнира за Купата на Африка, който стартира през януари.

"Сериозният проблем се заключава в това, че ФИФА реши, че футболистите, които играят в Европа, могат да се явят на лагерите до 3 януари, което е 6 дни преди старта на шампионата. Това е скандално решение, което демонстрира неуважението към този значим турнир, в който участват едни от най-добрите играчи в света. Трябва да свикнем с това", коментира Халилходжич.

"Абде е невероятно талантлив млад играч, който ще има невероятно добра кариера. Мисля си, че тук Барселона създава проблемите, тъй като те не уважават достатъчно този турнир. Големите европейски отбори и ФИФА не го уважават достатъчно. Уверен съм, че Абде ще дойде на лагера. Разчитаме на него, тъй като ни е нужен точно такъв тип играч. Уверен съм, че от Барселона ще постъпят мъдро и ще реагират правилно на ситуацията", добави той.

Мароко е в група С с Гана, Габон и Коморски острови.