Вратар – Рене Игита (Колумбия)
Игита често влиза в класации за най-лоши прически във футбола. Тук обаче не може да го подминем, защото няма друг толкова успешен вратар с ръст от едва 175 сантиметра.

Десен защитник Пол Паркър (Англия)
Фантастичният малък играч бе звезда в Манчестър Юнайтед преди Гари Невил да се появи с лицето си на плъх и да развали купона на Паркър. Това чудо от едва 170 сантиметра си остава пример за десен защитник.

Централен защитник Роберто Аяла (Аржентина)
В реалния живот 177-те сантиметра на Роберто не биха будили интерес. Когато срещу него са изправени тарани обаче той се справяше и това го прави прекрасен бранител.

Централен защитник Фабио Канаваро (Италия)
Също като Аяла Канаваро не е нисък – 175 сантиметра. За централен защитник обаче е джудже. Въпреки това стана Футболист на годината.

Ляв защитник Роберто Карлош (Бразилия)
Робрето е мъничък защитник, който веднъж вкарал невероятен гол от фаул и цялата му кариера минала в опити да го повтори. Настрани от шегата той бе невероятен играч. Със сигурност зрителите от първите седалки са се чудили как футболист висок едва 168 сантиметра може да играе на толкова високо ниво.



Десен халф Лионел Меси (Аржентина)
Както всички гении, на Лео му казали като малък, че никога няма да бъде добър футболист, защото имал проблеми с хормона на растежа и ще остане нисък. Сега е най-добрият в света, въпреки че е само 169 сантиметра.

Централен защитник Едгар Давидс (Холандия)
Давидс не е само страховит халф със странна коса. Той трябваше да носи предпазни очила, за да играе футбол. Глаукомата му пречеше, но нито тя нито едва 170-те му сантиметра го спряха да спечели европейско първенство, седем титли и куп други отличия.

Централен защитник Клод Макелеле (Франция)
Ако не сте го виждали и някои ви разкаже как доминираше в средата на терена ще помислите, че е някои гигант. Макелеле е едва 170 сантиметра, но има висока приятелка, която е супермодел.

^^

Ляв халф Андрей Аршавин (Русия)
Най-новата вносна покупка на Арсенал изглежда свястно момче, но ако забрави за интереса си към модния дизайн. Със своите 172 сантиметра допълва отлично халфовата линия на отбора ни.

Нападател Кени Далглиш (Шоландия)
За мястото Далглиш пребори Ромарио (169 см), Дзола (166 см), Кийгън (173 см). 173-сантиметровият шотландец бе брилянтен играч.



Нападател Диего Марадона (Аржентина)
Просто най-великият за всички времена и то не само сред дребосъците. Едва ли някой скоро ще го задмине, а е само 165 сантиметра./БЛИЦ