Отборът от Лига 2, Уимбълдън, поднесе голяма изненада във втория кръг за Купата на Лигата, след като отстрани представителя на Висшата лига Ипсуич след изпълнението на дузпи. В редовното време мачът завърши 2:2.

“Трактористите” поведоха в резултата в 3-ата минута с гол на Али Ал-Хамади. Домакините изравниха в края на първата част чрез Омар Бугиел.

Уимбълдън стигна до пълен обрат в 56-ата минута с гол на Матю Стивънс. Четири минути преди края на редовното време Джеймс Тили отбеляза, с което победителят трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.

Там играчите на отбора от Лига 2 бяха по-точни, като само Джейк Рийвс пропусна, докато за Ипсучи се провалиха Джак Тейлър и Омари Хътчинсън.

Саутхемптън също продължава напред в турнира след истинско голово шоу срещу Кардиф. Мачъта завърши 5:3 за “светците”, които водеха на полувремето с 2:1.

Две попадения в добавеното време, дело на Джеймс Брий и Камерън Арчър, донесоха успеха на Саутхемптън.

Нюкасъл продължи в турнира, след като отстрани друг отбор от Висшата лига - Нотингам. Мачът на стадион "Сити Граунд" завърши 1:1 в редовното време и бе решен с дузпи.

Голямата новина в двубоя бе завръщането в игра на Сандро Тонали за "свраките". Италианецът, който бе наказан заради нарушаване на правилата за залагане, прекара на терена 62 минута.

Гостите откриха резултата още в 1-ата минута, след като Джо Уилок отбеляза от близко разстояние. Нотингам изравни в 50-ата. Жота Силва нанесе неспасяем изстрел в горната част на левия ъгъл. Топката рикошира в гредата преди да влети в мрежата.

При дузпите първия пропуск направи футболист на Нюкасъл - Жоелинтон. След това обаче Ибрахим Сангаре и Тайво Ауони не бяха точни за домакините. Решителната дузпа бе отбелязана от Шон Лонгстаф.

Другите резултати:

Уулвърхемптън - Бърнли 2:0
Уест Хем - Борнемут 1:0
Колчестър - Брентфорд 0:1
Суонзи - Уикъмб 0:1

Жребий за трети кръг:

Ливърпул - Уест Хям
Манчестър Сити - Уотфорд
Арсенал - Болтън
Манчестър Юнайтед - Барнзли
Уикъмб - Астън Вила
Ковънтри - Тотнъм
Уолсол - Лестър
Брентфорд - Лейтън Ориент
Блекпул - Шефилд Уензди
Престън - Фулъм
Евертън - Саутхемптън
КПР - Кристъл Палас
Стоук Сити - Флийтууд
Брайтън - Уулвърхемптън
Уимбълдън - Нюкасъл
Челси - Бароу