Световният и европейски клубен шампион Челси е направил невероятно искане към Футболната асоциация на Англия, обявиха британските медии. "Сините" са пратили молба предстоящият в събота четвъртфинал за ФА Къп срещу Мидълзбро да се играе пред празни трибуни на "Ривърсайд". Това предизвика остра реакция от страна на втородивионния тим.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Важно е мачът с Мидълзбро да се играе, но с крайна неохота искаме от Футболната асоциация на Англия срещата да се  проведе без зрители. Считаме, че така е правилно заради спорта и честността. За нас така е най-справедливо при съществуващите обстоятелства", се казва в изявление на клуба.

Както е известно, лондончани са обект на сериозни санкции и финансови рестрикции заради връзките на собственика Роман Абрамович с руския президент Владимир Путнин. Всички ограничения са наложени заради военните действия, които бяха предизвикани от армията на Русия на територията на независима Украйна.

"Запознати сме с молбата на Челси мачът да се изиграе при празни трибуни и смятаме, че тяхното предложение е странно и нямащо основание. Всички заинтересовани страни са добре осведомени за причините, по които Челси понася санкции и това няма никакво отношение към Мидълзбро. Клубът ни и нашите фенове не трябва да бъдат наказвани толкова несправедливо и необосновано. Искането на Челси може да го коментираме само ирония. Ние не сме съгласни", заявиха от Мидълзбро.