Борещият се за завръщане във Висшата лига Нотингам постигна впечатляваща победа за Купата на Англия, разбивайки с категоричното 5:0 Уест Хям. Талантливият български вратар Димитър Евтимов беше на резервната скамейка за двукратния европейски шампион в двубоя от 3-ия кръг на ФА Къп.

Тимът от Чемпиъншип категорично надигра избраниците на Сам Алардайс, който за днешното гостуване заложи предимно на резерви и младоци, четирима от които дебютанти. "Чуковете" очевидно бяха отписали гостуванрто на "Сити Граунд", след като е ясно, че основната им цел този сезон е оцеляване във Висшата лига.

В герой за Нотингам се превърна Джейми Патерсън, който отбеляза хеттрик в рамките само на 15 минути - между 65-ата и 79-ата. В 12-ата Джамел Абдун откри от дузпа, а в добавеното време на двубоя ветеранът Анди Рийд оформи крайното 5:0.

Така Нотингам унижи още повече Уест Хям от 1991 година, когато Форест разбива "чуковете" с 4:0 и се класира на финала за Купата на Англия, в който обаче губи с 1:2 от Тотнъм.

Нотингам - Уест Хям 5:0
1:0 Джамел Абдун (12-дузпа), 2:0 Джейми Патерсън (65), 3:0 Джейми Патерсън (71), 4:0 Джейми Патерсън (79), 5:0 Анди Рийд (90+1)