Германският национал Юлиан Дракслер за пореден път показа своята лоялност към Шалке 04 и отряза португалския мениджър на Челси Жозе Моуриньо, който лично преговарял с него.

Преди две седмици Дракслер отхвърли оферти на Реал (Мадрид) и Манчестър Сити, които му предлагаха 5-годишен договор на стойност 60 милиона евро.

19-годишният халф иска на всяка цена да играе за „миньорите” от Гелзенкирхен в сезона, предхождащ Мондиал 2014 в Бразолия. За да подчертае това, Дракслер обяви категорично, че няма никакво намерение да сменя отбора си през този трансферен прозорец, а за времето след това си оставя отворени всички възможности.

„Отхвърлих вече няколко оферти за големи суми. Като съм в Шалке 04, не означава, че живея само на хляб и вода. Предизвикателството би било примамливо и човек никога не знае дали ще получи още веднъж подобен шанс”, заяви Дракслер пред официалния сайт на „кралскосините”.

„Със сигурност взех правилното решение. От една страна това чувства сърцето ми. В Шалке 04 имам всичко, от което се нуждая. Това е моят отбор и винаги е бил. Премислих всичко и съм щастлив от моето решение”, допълни халфът.

Според Goal.com Жозе Моуриньо се опитал да убеди Дракслер да подпише предварителен договор и от лятото на 2014 година да се присъедини към Челси, но халфът категорично отказал.

Специалния е голям фен на Дракслер още като треньор на Реал (Мадрид) проявявал голям интерес към играча на Шалке 04. За последно португалецът разговарял интензивно с халфа, за да се информира за неговата готовност за бъдещ трансфер. След това босовете на Челси отправили оферта към играча за предварителен контракт, но напразно. В лондонския тим Дракслер би бил алтернатива на испанския национал Хуан Мата, чието бъдеще ще бъде изяснено след разговор с Моуриньо.

Само преди няколко седмици Дракслер подписа нов договор с Шалке 04 до лятото на 2018 година и с освобождаваща клауза в размер на 45 милиона евро. Той има 75 мача и 13 гола за „миньорите” в Бундеслигата, а за мъжкия национален тим на Германия вече е изиграл 6 мача и вкарал 1 попадение.