Бившият немски национал Давид Одонкор е пред трансфер в Тайланд. В момента 29-годишното крило е своноден агент, след като договорът му с украинския Ховерла изтече в началото на месеца. Банкок Юнайтед е близо до привличането на Одонкор, като за подписването на договор липсва само преминаването на задължителните медицински тестове.

„По-рано наблюдавахме много чуждестранни играчи, но повечето от тях отхвърлихме сега се радваме на Одонкор. Той е великолепен футболист и не иска висока заплата, така че е по финансовите ни възможности. Всичко зависи от медицинските тестове, които ще бъдат съвсем скоро”, заяви треньорът на Банкок Юнайтед Самсон Побпрасерт.

Одонкор има 16 мача за Бундестима, като бе в състава му за Мондиал 2006 в Германия, а след това премина от Борусия (Дортмунд) в Бетис срещу 6,5 милиона евро. Впоследствие той бе измъчван от редица проблеми с колената, заради което през 2011 година за известно време отново бе без отбор. След подписа с Алемания Аахен, изпадна с него в Трета лига и впоследствие отиде в Украйна.

Преди началото на миналия сезон Одонкор е бил предло­жен на "Ботев" (Пд) като свободен агент. "Канарчетата", в лицето на спортния директор Александър Александров-Кривия и старши треньора Ферарио Спасов, обаче отказали привличане­то му.