Бордът на международната футболна асоциация (IFAB) отхвърли идеята за промяна на едно от правилата на най-популярната игра.

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) предложи почивката между двете полувремена във футбола да бъде удължена от 15 на 25 минути. Целта е хем играчите на отдъхват повече, хем и да се осигурят кратки шоу програми по подобие на „Супербол“. Така притокът от реклами ще нарасне.

IFAB, която единствена има право да прави промени в правилата, обаче отговори отрицателно. Бордът се оправда, че евентуално удължаване на паузата би навредило на здравето на футболистите, защото се удължава периодът, в който те са неактивни. Това налагало да има нова загрявка преди второто полувреме.

На следващото заседание на IFAB в началото на март ще се обсъди дали правилото за петте смени да остане за постоянно. Дискутира се още идеята при изпълнение на дузпа поне единият крак на вратаря задължително да се намира зад голлинията. В момента правилото е, че поне единият крак не трябва да е пред голлинията.