Крадци шпионират звездите на Херта и ги ограбват. За кратко време са откраднати четири автомобила, а обиррджии са нахлули в домовете на двама от футболистите, информира „Билд”.

Според полицията извършителите на престъпленията определено знаят къде се намират жертвите им по всяка едно време и правят своя удар в най-удобния за тях момент.

Най-пресният случай е кражбата на новия Рейндж Роувър Евок на родения от американци в Берлин бранител Джон Антъни Брукс. Автомобилът е откраднат, докатпо 20-годишният защитник бил в клиниката за рехабилитация.

Същият модел бил откраднат преди това и от капитана на „Старата дама” Фабиан Лустенбергер. Всеки един от откраднатите автомобили бил на стойност 47 000 евро.

Колите на помощник-треньорът Маркус Гелхаус (БМВ 3) и израелския нападател Бен Сахар (Ауди S5) също са откраднати. Всички уведомили полицията веднага след всяка кражба, но досега нито автомобилите, нито крадците са открити.

В жилищата на халфа Петер Ниймайер и бившото крило на Херта Патрик Еберт, който сега играе за испанския Валядолид, в влизано взлом, докато те пътували извън страната.

Полицаите предполагат, че крадците са много по-добре подготвени за обир на известни личности, тъй като те винаги обявяват чрез социалните мрежи къде са или къде ще пътуват.