Манчестър Сити откри статуя на бившия си аржентински голмайстор Серхио Агуеро пред стадион "Етихад". Паметникът бе открит точно 10 години след решителния гол на нападателя срещу КПР за победата с 3:2, донесла първата шампионска титла на отбора в ерата на Висшата лига. Именно радостта на Кун след попадението е изобразено на доста грозновата скулптурата, на която отсъства прилика с бившия футболист..

„Гражданите“ решиха да окажат чест на най-добрия реализатор в историята на клуба, който има 260 гола в 390 мача. Така стоманената скулптура се присъединява към тези на Давид Силва и Венсан Компания, които бяха открити пред стадиона през месец юли 2021 година.

"Много вълнуващо е за мен да се видя пред стадиона 10 години по-късно. През тези 10 години успях да спечеля много трофеи и да помогна на клуба да стане сред най-добрите в света. Много съм благодарен на Сити да направи статуята като признае за кариерата ми в Манчестър. Това е много специален жест за мен", каза Серхио Агуеро.

Интересното е, че повечето футболни фенове в Англия, включително и такива на Манчестър Сити обявиха, че статуята повече прилича на германския халф на Реал (Мадрид) Тони Кроос, отколкото на Серхио Агуеро. Самият Кроос също отбеляза това с публикация в "Туитър".

 

 

 

снимки: Profimedia.bg