Лекарите са открити наличието на аневризма в съдовете на главния мозък на бившия холанддски национал Рики ван Волфсвинкел. Новината беше съобщена от пресслужбата на Базел, където 30-годишният нападател е вече втора година. Сега футболистът ще се подложи на лечение, заради което ще бъде извън игра за поне шест месеца.

Аневризмата е разширение на кръвоносен съд, което може да предизвика вътрешен кръвоизлив, който често завършва с фатални последици. Проблемът при Ван Волфсвинкел е открит, след като е преминал обстоен преглед заради получен удар в главата по време на първия мач с ЛАСК (Линц) от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Швейцарският тим отпадна с 2:5 общ резултат след загуби 1:2 у дома и 1:3 като гост.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18)

„Много съм благодарен, че откриха аневризмата. Обикновено такава диагноза не може да се постави навреме и се разбира, когато е вече късно. Ударът, заради който преминах прегледа, няма нищо общо с аневризмата. Тя си е била отдавна в главата ми, но е нямало никакви симптоми. В следващите месеци ще подкрепям отбора и съотборниците ми извън терена. Сега ще се съсредоточа върху здравето си, за да мога след това да се върна към любимото си занимание – да играя футбол“, обяви Рики ван Волфсвинкел.

Нападателят има два мача за националния отбор на Холандия. През кариерата си е играл за Витес, Утрехт, Спортинг (Лисабон), Норич, Сент Етиен, Бетис и Базел.