Разследващите обстоятелствата около смъртта на футболната легенда Диего Марадона са се натъкнали на странни подробности. Новината разпространи аржентинският телевизионен канал TN, който се е сдобил с информация от медицинската комисия, проучваща смъртта на световния шампион от 1986 г.

Според медиците, Марадона е починал в съня си между 4:00 и 6:00 часа сутринта на 25 ноември. Тази информация противоречи на действията на лекарите от спешната помощ, които са били повикани, както и на показанията на другите свидетели. Официалното беше обявено, че докторите са установили смъртта на Дон Диего в 13:15 часа, след като в продължение на 45 минути са се опитвали да го реанимират. Освен това медицинската сестра Даяна Мадрид твърди, че Марадона се е бил успал въпросната сутрин.

Вестник „Кларин“ допълва с друга информация от медицинската комисия. Според доклада, лекуващите лекари на футболната легенда не са му оказвали необходимата помощ. В заключението се съобщава, че личният доктор на Марадона Леополдо Луке и психиатърката Агустина Косачов не са взели под внимание сърдечните и чернодробните проблеми на именития си пациент и не са осигурили правилното лечение.

Както е известно, Диего Марадона почина на 60-годишна възраст от остра сърдечна недостатъчност, която е довела до оток на белите дробове. Аржентинската прокуратура започна разследване за небрежност от страна на лекуващия екип. Към момента има седем обвиняеми, а сред тях са Луке, Косачов и Мадрид.