Испанската Примера дивисион може да стартира със закъснение за втори пореден сезон. Причина за това според местните медии са караниците между клубовете за началните часове на срещите.

Някои отбори считат, че се злоупотребява с тях, след като двубоите им се насрочват с късни часове и за понеделник вечер. Днес девет клуба, които сключиха договор за телевизионни права с “Canal+” и “Mediapro”, ще заседават заедно, за да вземат решение как да подходят в ситуацията.

Има вероятност клубовете да се договорят за стачка и първият кръг на Примера дивисион, който е насрочен за периода 18-20 август, да бъде отложен. Срещите от кръга са с начални часове 22:00 или 00:00 часа българско време.

Най-засегнат е носителят на трофея в Лига Европа Атлетико (Мадрид), който трябва да играе мач от Примера дивисион в понеделник вечер, четири дни преди двубоя си с Челси за Суперкупата на Европа.

“Те казват, че с този начален час 00:00 футболистите няма да се потят толкова, но ние не сме глупави. Те си играят с нас от години насам. Преди трябваше да играем, за да могат китайците да гледат мачовете ни, а сега срещите не могат да се гледат в Китай”, заяви президентът на “дюшекчиите” Енрике Серезо.