ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Израелската футболна асоциация отложи два мача от футболния елит на страната, които трябваше да се играят в събота, заради военните сблъсъци между израелските власти и палестинската армия в Ивицата Газа.
 
Срещите Апоел (Беершеба) - Апоел (Рамат Ган) и Ашдод – Апоел (Акре) бяха отложени по настояване на полицията и армията, които се опасяват от ракетна атака от палестинските военни. Както е известно, в Ашдод играе българският нападател Димитър Макриев.
 
Поредното обтягане на дългогодишния конфликт между Израел и Палестина се случи в сряда, когато израелските служби убиха Ахмед ал Джаабари – военният стратег на ислямската фракция “Хамас”.
 
След убийството на Ал Джаабари, проведено с прецизен въздушен удар по колата му, над 270 ракети удариха Израел и той отговори с атаки по земя, въздух и море. Трима израелци и 19 палестинци бяха убити при ракетен удар в четвъртък.
 
Израелската футболна асоциация обяви, че останалите мачове от футболния елит ще се проведат по програма. Мачове от долните дивизии и юношеските първенства в южната част на страната също са отложени.